Padel sko

For at være klædt godt på til padel tennis skal man ikke kun investere i bat og bolde. Der er også brug for ergonomisk og åndbart tøj og sko. Om du er begynder eller øvet, så bør du unde dig selv et par gode padel sko, så du kan præstere dit ypperste hver gang. I denne guide vil vi gennemgå, hvorfor skoene har så stor betydning, ligesom vi vil hjælpe dig med at finde de perfekte sko til padel tennis. 

Derfor skal du gå efter rigtige padel sko

Som nybegynder tænker man måske, at et par alm. sportssko bør kunne gøre det, men der er faktisk mange fordele ved at købe et par padel sko. Der er nemlig forskel på sportssko, selvom de fleste sko byder på åndbare, svedtransporterende og støttende egenskaber. 

Du skal gå efter padel sko af den simple grund, at de er udviklet til at kunne håndtere hurtige vendinger, der netop kendetegner padelspillet. Da der er taget højde for dette, så er der en formindsket risiko for, at du pådrager dig skader og skavanker. Rigtige padel sko (eller tennissko) kan modsat alm. sportssko håndtere bratte stop og retningsskift. Dette sikres gennem ergonomiske såler og god stødabsorbering. 

Alt i alt opnår man en bedre oplevelse, hvis man køber og benytter sig af padel sko. Padel sko minder dog så meget om tennissko, at det ikke gør en verden til forskel, om man bruger den ene eller anden skotype. Vil du gerne skrue op for din præstationsevne og ned for skadesrisikoen, så køb et par gode sko til padel tennis. Dén investering vil du ikke fortryde.

Guide til køb af sko til padel tennis

Ejer du ikke allerede et par padel sko eller tennissko, så skal du gå på skoshopping. Inden du drager afsted på shoppingturen, vil vi gerne fortælle dig lidt om, hvad der er værd at lægge vægt på. Uden den rette baggrundsviden risikerer du nemlig at vælge nogle sko, der ikke er tilpasset dine fødder, behov og eventuelle skavanker. 

De vigtigste faktorer ved køb af padel sko består ifølge os af følgende:

  • Komfort
  • Greb
  • Åndbarhed
  • Smidighed
  • Design

En rigtig god idé er at gå efter et par lette, smidige og moderne sko med god åndbarhed og komfort. Det skal gerne være sådan, at du kan bevæge dig hurtigt og skifte fra side til side uden at belaste fødder og knæ mere end højst nødvendigt. Det kræver, at du har et par sko, der giver dig plads og mulighed for at navigere hurtigt og smooth. Skal du have et par padel sko, der lever op til alle disse krav og ønsker, så skal du forvente at bruge omkring 1.000 kr.

Et godt udgangspunkt sikres ved at kigge på sko fra følgende brands:

Læser du nogle af de danske testresultater af padel sko, så vil du erfare, at især Babolat er et populært brand. De leverer nogle rigtig ergonomiske og stødabsorberende sko i en prisklasse, hvor de fleste forbrugere kan være med.