Padel bat

Vælg det bedste padel tennis bat

Her på padeleksperten.dk hjælper vi dig gerne med at sammensætte det helt rette outfit. En vigtig del (nok den vigtigste) består af battet. For at kunne levere en god indsats på banen har du selvsagt brug for et padel bat, der passer til dit niveau, behov og præferencer. Selvom en professionel spiller formentlig vil spille godt med et hvilket som helst bat, så er der ingen tvivl om, at det rette bat kan forbedre præstationen med både 10, 20 og 30 procent. 

På denne side vil vi ikke kun præsentere dig for de forskellige typer af bat. Vi leverer også nogle tips til at vælge det rigtige, ligesom vi gennemgår de forskellige fordele og ulemper ved at købe og leje bat. Derudover vil du kunne læse lidt om markedets forskellige leverandører.

Typer af padel tennis bat

Et padel bat er ikke bare et padel bat. Der findes en række forskellige typer.

Helt generelt findes der tre forskellige typer, der er tilegnet henholdsvis begyndere, øvede og erfarne. Som forbruger gør du dig selv en tjeneste ved at klarlægge, hvilken type bat der er det rette for dig, inden du dykker ned i det store udvalg. Er du efter vores præsentation i tvivl om, hvilket du skal vælge, så besøg evt. din lokale padelklub, hvor du garanteret kan få lov at prøve forskellige bat. Nedenfor beskriver vi kort de forskellige battyper.

 

Cirkelformet bat: Med et cirkelformet padel bat er det let (lettere) at ramme bolden – og ramme den rigtigt. Når man spiller padel tennis, så skal man forsøge at ramme sweetspot på battet. Ved det cirkelformede bat er det såkaldte sweetspot placeret i midten, hvilket gør det lettere at ramme bolden korrekt. De cirkelformede padel bat byder også på større huller end andre bat. Disse bat er henvendt til begyndere. 

Diamantformet bat: Dernæst har vi det diamantformede bat, der overvejende er henvendt til øvede spillere. Med dette bat er det ikke helt lige så nemt at ramme bolden præcist, men det er til gengæld muligt at opnå mere power i sine slag. Det hænger sammen med, at vægten er fordelt således, at den øverste del er tungest. Da det gyldne sweetspot er mindre, så er det nødvendigt at have lidt erfaring med i bagagen.

Dråbeformet bat: Dråbeformede bat er en god mellemting mellem de to øvrige battyper. Det er dette bat, du skal vælge, hvis du ikke er helt ny i gamet, men heller ej har mange års erfaring. Føler du dig stadig ikke super skarp, så start da stille og roligt ud med det cirkelformede bat, hvorefter du kan prøve kræfter med nogle af de øvrige bat. Du kan evt. købe et eksemplar af begge typer af bat, hvis du har svært ved at bestemme dig. 

Prismæssigt kan det godt have noget at sige, om du vælger det ene eller andet bat, men vi anbefaler dig at vælge det, der passer bedst til dit niveau. Så må prisen komme i anden række.

 

Tips til at vælge det rette padel bat

Dit valg af padel bat kan – og vil sandsynligvis – smitte af på din præstation. Derfor bør du vælge dit bat med allerstørste omhu. Er det første gang, du skal ud at købe et padel bat, og er du derfor ikke helt sikker på, hvad du skal lægge vægt på, så kommer vi dig til undsætning. Vi kommer i dette afsnit med nogle gode idéer og tips til, hvordan du bærer dig ad med at finde det helt rigtige, hvor både behov og økonomi går op i en højere enhed. 

 1. Vælg den rigtige type – Første tip er at vælge den ideelle battype med udgangspunkt i dit aktuelle niveau. I forrige afsnit beskrev vi de forskellige typer, så hvis du ikke allerede har læst dette, så scrol lidt op. Det er i den anledning vigtigt at være realistisk, så du ikke ender med at vælge et professionelt padel bat, hvis du i virkeligheden tilhører begynderniveauet. Det kommer der i hvert fald sjældent noget godt ud af. 
 2. Prøv forskellige bat – Man kan ganske rigtigt læse sig til rigtig meget viden på nettet. Der er dog intet, der slår dét at prøve forskellige bat i virkeligheden. Når du prøver battene, så får du nemlig en helt konkret oplevelse af, hvad der passer bedst til dig. Spørgsmålet er så bare, hvor man kan få lov at prøve forskellige batmodeller. Du kan som regel få lov at teste bat i fysiske butikker, ligesom mange klubber og centre tilbyder gratis og uforpligtende test af padel bat. Selvom de fleste forhandlere tilbyder gratis byttegaranti, så bør du vælge det rigtige bat i første omgang, så du slipper for køreture frem og tilbage fra butikken. 
 3. Gå efter såkaldte testvindere – Man går aldrig helt galt i byen ved at vælge en testvinder, hvis der vel at bemærke er tale om en reel og omfattende test. I den anledning er det vigtigt, at du er kildekritisk og undersøger, hvem der står bag den givne test. Du bør også undersøge, hvorfor de har kåret det specifikke bat som bedst i test. De bedste tests er de uvildige af slagsen, da man derved får det mest retvisende resultat. 
 4. Sammenlign priser på det ønskede padel bat – Et padel bat kan – selvom der er tale om akkurat samme produkt – svinge en del i pris. Prisforskelle er i bund og grund ikke så ualmindelige på sportsmarkedet, men det er under alle omstændigheder værd at sammenligne priser. Man ser ofte, at populære padel bat svinger med 1-300 kroner i prisforskel fra forhandler til forhandler. Vil du derfor gerne have mest muligt udstyr for pengene, så find den billigste forhandler af det ønskede padel tennis bat. Nogle gange kan du være heldig at få en god samlerabat, hvis du køber alt dit udstyr hos én forhandler. 

 

Køb eller leje af bat til padel tennis (fordele og ulemper)

Man kan ikke spille padel tennis uden et padel bat – dét siger næsten sig selv. Der er dog ingen, der siger, at man nødvendigvis skal købe et spritnyt bat. Man kan i langt de fleste tilfælde også leje et bat – eller måske endda låne det helt gratis. I afsnittet vil vi kort opridse, hvilke fordele der er ved henholdsvis køb og leje af padel tennis bat. Ud fra dette kan du måske tage stilling til, hvad der giver mest mening i dit hoved. 

De færreste begyndere ejer deres eget padel bat, men har du erfaret, at padel tennis er lige noget for dig, så skal du måske overveje at købe et bat. Med dit eget bat skal du nemlig ikke længere bekymre dig for, hvor meget det koster at leje. I mange centre betaler man omkring 40-50 kr. pr. time for leje af bat. Det lyder måske ikke af alverden, men antager vi, at du spiller 1-2 gange om ugen, så vil det hurtigt kunne betale sig at købe et bat frem for at leje det. Har man dog ikke økonomisk mulighed for at betale alle pengene på én gang, så kan det være rart at betale et lille beløb pr. gang for leje af bat. 

Der er selvfølgelig også den mulighed, at man kan leje eller låne bat i den klub eller i det center, man besøger, når man skal spille padel tennis. Som sagt koster det typisk 40-50 kr. i leje, men hos mange udbydere er det muligt at låne både bat og bolde helt gratis. Tilbyder din lokale udbyder gratis leje, så kan det umiddelbart ikke betale sig at købe eget bat, medmindre du stiller høje krav til battet, eller hvis du gerne vil have mulighed for at tage det med på fremtidige rejser til f.eks. Spanien eller Argentina. 

 

De førende leverandører af padel rackets

Padel rackets (eller på dansk padel bat) findes i rigtig mange eksemplarer og stammer fra mange forskellige mærker. Når der er så mange om buddet, så kan det være svært at gennemskue, hvilken producent der leverer det bedste produkt, når der tages højde for alle de vigtigste faktorer. I stedet for at nævne samtlige mærker, så har vi undersøgt, hvilke mærker der er de mest populære, og hvilke der tilbyder de bedste padel rackets til prisen. Listen er derfor ikke komplet, men du får en idé om, hvilke brands der er værd at kigge nærmere på. Her er listen:

 • Head
 • Nox
 • Wilson
 • Adidas
 • Babolat
 • Forza
 • Volt
 • Bullpadel

Bullpadel og Babolat hører klart til blandt danskernes favoritter, men det er også værd at se nærmere på produkterne fra Adidas, Volt, Wilson og alle de andre fine mærker. Når det kommer til padel rackets, så er der ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Køber du derfor det billigste padel bat, så skal du forvente, at det kan mærkes på kvaliteten. 

Bullpadel er f.eks. et dyrt mærke, men deres produkter er også i meget høj kvalitet, hvorfor det på den lange bane kan være en god investering. Rækker budgettet derfor til lidt dyrere udstyr, så kan vi varmt anbefale dig at være kvalitetsbevidst, så du kan spare penge på sigt.